Lapacho (100 gr)

Cena: 14,00 zł 14.00
ilość Opakowanie (100 gr)
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Indianie z Brazylii, północnej Argentyny, Paragwaju, Boliwii i innych państw Ameryki Południowej używali lapacho do celów leczniczych przez tysiące lat. Herbata Lapacho nazywana jest również "herbatą Incas". Ta herbata ziołowa, popularna w Ameryce Południowej, zapewnia wiele korzyści zdrowotnych. Jest wykonany przy użyciu wewnętrznej kory drzewa lapacho o nazwie Pink Ipe, pochodzącej z Ameryki Południowej. Ta ziołowa herbata nie zawiera kofeiny i jest bogata w niezbędne witaminy i minerały, które pomagają utrzymać zdrowie i witalność. Herbata Lapacho zawiera na przykład żelazo, wapń, magnez, mangan, jod, bor i bar.

Korzyści zdrowotne płynące z herbaty lapacho:

Leczy i zapobiegają różnym chorobom, takim jak zapalenie stawów, cukrzyca, problemy z jelitą, infekcje pęcherza moczowego, astma i rak. Jego stosowanie w wielu aspektach przypomina działanie echinacei immunostymulantów na tym kontynencie i żeń-szenia w Azji, z wyjątkiem tego, że jego działanie wydaje się przekraczać zarówno pod względem jego potencjału, jak leczenie raka. Brak efektów ubocznych sprawia, że ​​lapacho jest dobrym wyborem nawet w połączeniu ze standardowymi formami terapii. Użytkownik nie ma nic do stracenia, a wiele do zyskania dzięki rozsądnemu użyciu lapacho.

Ma działanie przeczyszczające. Regularne stosowanie lapacho zachowuje regularność ruchów jelit. Użytkownicy lapacho mówią powszechnie o przyjemnym i umiarkowanym rozluźnieniu jelit, co prowadzi do większej regularności bez żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych, takich jak biegunka.

Działa jako naturalny antybiotyk.

Ma działanie przeciwstarzeniowe. Próby wykazują wyraźne zahamowanie wolnych rodników przez składniki lapacho. Wolne rodniki są nawet silnie związane z normalnym procesem starzenia. Odwrócenie ich działań stało się wielkim przedsięwzięciem w światowych kręgach zdrowia.

Zwiększa układ odpornościowy i zmniejsza ryzyko zarażenia się stanem zdrowia ze względu na jego silne działanie przeciwbakteryjne.

Zwiększa zdrowie krwi i szpiku kostnego. Zwiększona produkcja krwinek czerwonych poprawiłaby zdolność tlenu do krwi. To z kolei mogłoby mieć istotne implikacje dla zdrowia tkanek w całym ciele.

Zmniejsza objawy grypy, przeziębienia, gorączki, oparzenia, niewydolność oddechową, podrażnienie skóry, zakażenia drożdży, zakażenia kostne, dyspergery i inne choroby zakaźne.

Jest również przydatny w leczeniu przewlekłych stanów, takich jak toczeń, łuszczyca i choroba Parkinsona.

Jest to przydatne w zwalczaniu skutków ubocznych, które często występują w przypadku różnych lekarstw, takich jak zawroty głowy, nudności, anemia i biegunka.

Zmniejsza ból, zapalenie i inne objawy zapalenia stawów ze względu na działanie przeciwzapalne.

Chociaż nie ma wątpliwości, że lapacho jest bardzo toksyczne dla wielu rodzajów komórek nowotworowych, wirusów, bakterii, grzybów, pasożytów i innych rodzajów drobnoustrojów, wydaje się, że nie ma istotnej toksyczności dla zdrowych komórek ludzkich. Skutki uboczne głównie napotykane, a zwykle z izolowanymi składnikami lapacho, są ograniczone do nudności i działania antykoagulacyjnego w bardzo dużych dawkach, tendencji do poluzowania jelit i biegunki w bardzo dużych dawkach. Należy jednak spodziewać się nudności jako naturalnej konsekwencji procesu detoksykacji. 

Jak przygotować herbatę lapacho?

Istnieje wiele unikalnych sposobów przygotowywania herbaty lapacho. Każdy region w każdym kraju ma swój własny przepis na herbatę lapacho. Podstawowa recepta na tę herbatę, która zapewnia tak wiele korzyści zdrowotnych, wymaga dwóch łyżeczek kory drzewa lapacho na każdy litr wody. Wrzóć korę do wrzącej wody i pozostaw na małym ogniu przez pięć do dziesięciu minut. Odstawić wywar na 20 do 30. Trzymaj wywar w lodówce. Wywar Lapacho pozostanie świeży i zachowuje swoje korzyści zdrowotne przez kilka dni.

Ile i kiedy?

Lapacho może być stosowany okresowo jako środek zapobiegawczy podczas przeziębienia i grypy, lub gdy ryzykonse infekcji są wysokie. Doświadczenie nauczyło się, że lapacho najlepiej spożywa się jako herbatę, jedną lub dwie filiżanki dziennie, rano i wieczorem. Stosowany w ten sposób promuje zdrowie układu odpornościowego, pomaga zapobiec wystąpieniu przeziębienia i grypy, utrzymuje jelito zdrowe i może nadać pewne inne ważne efekty terapeutyczne, w tym pozytywny wpływ na zapalenie stawów, ból, zakażenie miejscowe ( Np. Candida) i zakażeń ogólnoustrojowych.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl